Ny hyresgäst sökes till Jan Karlsgårdens värdshus

Fastighetsverket har den 17 september kommit överens med Tor Kudinoff om förtida upphörande av hyreskontrakt vid Jan Karlsgårdens värdshus.

Det år 2015 ingådda hyresavtalet för Jan Karlsgårdens värdshus skulle enligt plan avslutas den 31.12.2019 men nu har en överenskommelse ingåtts om förtida upphörande.

- Vi har de senaste veckorna förhandlat om villkoren för Tor att stiga av i förtid, säger Stefan Rumander, vd på Fastighetsverket.

Frågorna har närmast rört den på förhand inbetalda hyran samt ersättning för anordningar som Tor Kudinoff uppfört vid värdshuset, bland annat ett staket mot Vita Björn. Sammanlagt återbetalar Fastighetsverket Tor Kudinoff 5 772 euro i samband med hyresavtalets upphörande.

- Det är bra för oss bägge att gå skilda vägar och vi gör det i gott samförstånd, säger Stefan Rumander.

Fastighetsverket har gjort en förnyad inventering av det 611 kvadratmeter stora huset och nu förverkligas under vintern vissa sedan länge kända renoveringsbehov. Planen är  att inom kort efterhöra marknadens intresse för att hyra värdshuset framåt. Möjligheter finns för en entreprenör då området besöks av över 30 000 besökare per år och såväl gamla evenemang som julmarknad som nytillkomna som forneldarnas natt drar mycket folk. 

 

Publicerad 19.9.2018
Uppdaterad 19.9.2018